Download MP3s:
- Tata kupi mi rolere - Bjesomar i deca (2.81mb)
- Vuk samotnjak - Bjesomar i deca (2.89mb)

Moj prvi i jedini susret sa Ocem Tadejem, koji mi je praktično dao blagoslov za ponovno bavljenje muzikom, dogodio se godinu dana pošto sam rasformirao Bjesove. Prvo što sam poželeo te 1998. godine, u sklopu mojeg obnovljenog interesovanja za stvaranje u oblasti muzike, bilo je da ponovo smiksam prvi album Bjesova za koji imam višekanalnu master traku. Adekvatni magnetofon imao je u svom studiju, saznao sam posle razgovora sa njim, Saša Vujić, šef legendarnih KBO. Ispostavilo se, pošto sam se već obreo u studiju “Češnjak” u Kragujevcu, da se Saša i ja ipak nismo dobro razumeli oko formata trake. Da se ne bih praznih ruku vratio kući, snimio sam u narednih par dana album sa muzičarima koje sam cenio i poznavao, a koji su imali vremena, sluha i živaca da na licu mesta nauče pesme, da ih prožive i inspirisano odsviraju.

Sviračka ekipa je bila mešovita, milanovačko - kragujevačka, i dogovor je bio da ako album tada "izađe" nastupamo pod imenom "Auspusi".

Gitare na "projektu" svirali su: Kariš ( Alan Ford, TNT ),
Damir Demirović ( Bjesovi, pola godine pred raspad, pa Kanada...)
i ja, Zoran Marinković.

Bas: Dragan Cvetanović - Ceja ( Trula koalicija, Slovenska nekropola ),
Ivan Matić ( Enetica, Smallpox , Zvoncekova bilježnica ),
Saša Vujić (KBO, Trula koalicija, Zvoncekova bilježnica )
i ja, Z. Marinković.

Elektronske udaraljke: Boban Ugarčina.
Sintisajzer i saksofon svirao je D. Demirović.

Osim mene pevali su: Kariš, Predrag Drčelić-Skaki ( Trula koalicija ), i Ana ( zaboravio sam prezime ).

Drombulje i miks svih pesama odradio je Saša Vujić.
Samnom je iz Milanovca došao Goran Ugarčina, bubnjar sa prvih Bjesova, koji je na ovom albumu odlupao bubnjeve i zajedno samnom napravio većinu tekstova. Što se same muzike tiče, nju sam morao raditi u toku samog snimanja ili noć pred novi studijski dan, tako da su sa muzičke strane pesme na ovom albumu pankerski sveže, moćne i jednostavne, a tekstovi su dovedeni do bukvalno dečje naivnosti.Nazad na BJESOMAR
Nazad na MUZIKA

s